امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

مقاله بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن

مقاله بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آندسته: علوم پزشکی
بازدید: 127 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 8 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 10

مقاله بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن در 10 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

مقاله بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن در 10 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست

مقدمه................................................................................................................ 2

كمردرد و علل بروز ‌آن.................................................................................... 3

اصلاح وضعیت ایستاده ................................................................................... 6

اصلاح وضعیت نشسته..................................................................................... 7

ورزش درمانی كمردرد.................................................................................... 8


مقدمه

با وجود پیشرفتهای شگفت انگیز دانش پزشكی، شماری  از بیماریها از جمله كمردرد هنوز به صورت یك معما باقی مانده اند. تقریباً 80 درصد جمعیت جهان در طول زندگی خود به نحوی از كمردرد رنج می برند پس از سردرد، درد ناحیة كمر شایعترین ناراحتی در جوامع كنونی است. امروزه كمردرد وعلاوه بر ایجاد ناراحتی های فردی سبب كاهش ظرفیت كاری،‌ اتلاف وقت، غیبت از كار، افزایش هزینه های بهداشتی- درمانی و زیانهای اقتصادی ناشی از پرداخت دستمزد به افراد مصدوم می شود. اكثر متخصصین پزشكی بر این باورند كه ماهیت 70 درصد كمردردها مكانیكی (ناشی از عدم تحرك) است و از شرایط نامناسب كار، وضعیت نادرست بدن و عوامل محیطی ناشی می شود از سوی دیگر، معلولیتهای ناشی از ضایعات كمری شایعترین و در عین حال مهمترین عامل ایجاد محدودیتهای حركتی در گروههای زیر 45 سال است این معلولیتها از آنها به وجود می آید كه بیمار مبتلا به فتق دیسك مهره های كمر می شود و به دلیل فشار دیسك كه اعصاب نخاعی دچار فلج اندام تحتانی می گردد كمردرد یكی از عوامل ناتوانی افراد بین 45 تا 65 سال می باشد.


كمردرد و علل بروز آن

كمردرد یكی از پیدیده های ناخوشایند انسان در جوامع امروزی است شتاب زندگی ماشینی، انسان را گرفتار عوارض بی شماری ساخت كه كاهش تحرك و بروز ضایعت عضلانی- اسكلتی، یكی از عواقب آن به شمار می آید در میان ضایعات مذكور كمردرد از همة شایعتر است به طوری كه كسی را می توان یافت كه در طول زندگی خود حداقل یك بار كمردرد را تجربه كرده باشد در بعضی بیماران، كمردرد پس از مدتی بر طرف می شود و در برخی دیگر ناتوانی ها و معلولیتهای طولانی، بر جای می گذارد.

به طور كلی هر عاملی كه موجب آسیب هر یك از بخش های ستون فقرات كمری شود كمر درد را به دنبال خواهد داشت به بیان بهتر عوامل متعددی در ایجاد كمردرد نقش دارد كه از آن جمله می توان از بلند كردن اجسام سنگین، حمل نادرست اجسام، ضربه ها، انجام فعالیت های طولانی، چاقی، رانندگی های طولانی، تصادفات فشار ناشی از كار، حركت ناگهانی و كنترل نشده، وضعیت های نادرست و غیر طبیعی بدن، گرفتگی و اسپاسم عضلانی بیماریهای روماتیسمی،‌ بیماریهای استخوانی، ضایعات مادرزادی مهره ها، آرتروز،‌ فتق دیسك بین مهره ای كاهش تحركت مهره‌ها، فشارهای روانی، ترس، نگرانی، اضطراب، و ضعف عضلات پشت كمر، نام برد. امروزه متخصین پزشكی كمردرد را بر اساس علل آن، به سه گروه تقسیم كرده اند:

1) كمردردهای التهابی     2) كمردردهای مكانیكی   3) كمردردهای ارگانیك

كمردردهای التهابی

علت این گونه كمردردها، بروز التهابهای موضعی یا عمومی در ساختمان های اطراف مهره می باشد به طور معمول بیماران مبتلا به كمردردهای التهابی از درد سوزش ناحیه كمر شكایت دارند. و قادر به تحرك یا تغییر وضعیت تند نیستند و در مرحله التهابی انجام حركت های ورزشی نامناسب سبب تشدید درد كمر می شود لذا تجویز حركات ورزشی مناسب در این دوره از اهمیت زیادی برخوردار است.



اصلاح وضعیت نشسته

ما درطول روز ساعتهای زیادی را به نشستن (اكثراً به صورت نادرست) اختصاص می دهیم. درحالت نشسته، لگن به طرف عقب چرخیده، مهره های كمری حالت خمیده  به خود می گیرند این امر سبب فشرده شدن دیسك در قسمت جلو و كشیده شدن آن در قسمت عقب می شود كه به نوبه خود افزایش فشار درون دیسك را به دنبال دارد از سوی دیگر، بافت های نرمی كه در بخش جلویی مهره قرار دارند به مرور زمان ممكن است كوتاه شده و عناصر عقبی كشیده شوند كه این امر سبب بروز وضعیت غیرطبیعی و كمردرد می شود.

بنابراین یكی از عوامل ایجاد كننده كمر درد خصوصاً درمحیط های كار (كارهای اداری) نشستن به مدت طولانی در وضعیت نادرست است.

رعایت نكات زیر برای حفظ وضعیت صحیح درحالت نشسته، ضرورت دارد:

-        هنگام نشستن، وضعیت ران ها نسبت به تنه باید تقریباً عمود باشد.

-        ناحیه كمر و انحنای آن باید به طور كامل توسط صندلی حمایت شود.

-   از نشستن دریك وضعیت به مدت طولانی خوداری كنید بهتر است هر 15 الی 20 دقیقه وضعیت خود را تغییر دهید.

-        هنگام برخاستن هیچ گاه پشت خود را به طرف عقب خم نكنید.

-   درحالت نشسته، هیچ گاه هردو پای خود را بالای میز (یا هر وسیله دیگر) قرار ندهید، مگر اینكه به دلایل پزشكی این كار ضرورت داشته باشد.

-   هیچ گاه برای ساعت های طولانی، روی زمین درحالی كه به جایی تكیه داده و پاهایتان دراز است، ننشینید زیرا باعث وارد شدن فشار زیادی به كمر می شود.

-        برای نشستن در اتومبیل، ابتدا روی صندلی بنشینید سپس پاها را به داخل اتومبیل ببرید.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن , پژوهش بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن , مقاله بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن , دانلود تحقیق بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن , بررسی كمردرد و راه‌های پیشگیری از آن , كمردرد , راه‌های پیشگیری از كمردرد , پیشگیری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر