امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

گزارش کارآموزی آفات و بیماری گیاهان نگهداری فضای سبز

گزارش کارآموزی آفات و بیماری گیاهان نگهداری فضای سبزدسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 124 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 98 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 117

در میان كرات منظومه شمسی كره ای وجود دارد كه قدرت خداوند در قالب حیات آشكار نموده است یك كره ای خاكی بستر حیات را برای فراهم آورد و گیاهان سبز را برای ادامة زندگی در قلب خود رویانید به انسان به عنوان موجودی متفكر مأوی بخشید پس از آغاز حیات از زمین شكل گرفت انسان‌های غارنشین بفكر ساختن خانه افتادند آنان بار دیگر نیاز به سوی زمین دراز كردند و زمین

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

فصل اول:

به نام خداوند جان و خرد

و

دوستداران گل و زیبایی

مقدمه

در میان كرات منظومه شمسی كره ای وجود دارد كه قدرت خداوند در قالب حیات آشكار نموده است یك كره ای خاكی بستر حیات را برای فراهم آورد و گیاهان سبز را برای ادامة زندگی در قلب خود رویانید . به انسان به عنوان موجودی متفكر مأوی بخشید پس از آغاز حیات از زمین شكل گرفت انسان‌های غارنشین بفكر ساختن خانه افتادند. آنان بار دیگر نیاز به سوی زمین دراز كردند و زمین نیز، به محبت آنها پاسخ داد و این چنین تمدن از دل زمین آغاز شد.

دیوارهای بلند و قطور «منع» و «مانع» شهرهای قدیم كه كوچكتر از روستاهای امروز بودند فروریخت و درهای بزرگ و كوچك كه باز شد و باز ماند و از اندیشه پدرانمان گذشت كه:

به دنیایی بی در و دیوار و خانه های یكی شده و آدمهای بیگانه با مرز و در و دیوار می توان رسید.

اندیشه بی‌راهی نداشتند. پرچین های ساده و كوتاه و سبز و پرگل و گیاه و میوه، با مهربانی هرچه بیشتر و درست تر بگویم با شرمی لطیف و انسانی میان املاكشان خط انداخته بود تا اختلافی هرچند كوچك هم پیش نیاید.

سال و سالیانی گذشت، اما آن دیوار بزرگ گرد شهر را كه تكه تكه كرده بودند تا مرزها از میان برود، به میان شهر كشیدند و بتدریج پرچین های پرگل و گیاه به دیوار، و باغهای پر درخت به خانه های چند طبقه بدل شد.

هنوز مادربزرگها و پدربزرگها داشتند از درختهای سیب و انار و گردو و گلدانهای شمعدانی كنار حوض های بزرگ می گفتند كه نه از درخت نشانی ماند و نه از حوضها و شمعدانی ها.

با پیشرفت علوم پزشكی و آموزش بهداشت و نطفه كشتن بسیاری از بیماریها و به واپس راندن مرگ و افزودن بر فرصت های زندگی و رشد جمعیت نیازهای جدیدی پدید آمد و زمینها از گل و گیاه خالی شد.

و همه ماتم گرفتیم كه پس از این باید در دنیایی سنگی و سیمانی و بیگانه با گل و گیاه زندگی كنیم.

اگر ماشین‌ها به جنگلها هجوم برده و طبیعت را با جاده و آسمان خراشهایش ویران كرده است و استخراج نفت و ساختن پالایشگاهها و ایجاد كارخانه ها بسیار و بارها كردن مقدار فراوانی سرب و سم و دودهای خفه كننده در فضای شهرها باید راهی برای آشتی كردن با طبیعت – طبیعتی كه انسان بخش بزرگی از آنست و هرچه كرده به امید آسان كردن زندگی بوده نه ویران كردنش – یافت. ناچار است كه از طبیعت استفاده كند اما تا نهایت ویرانیش نرود، چون دیگر چیزی برای سودآوری و سودبخشی نمی ماند.

این است كه مهندسین طبیعت به یاری زمین آمدند و به جای گردو و بن های چنان عظیم كه فرو افتاده است و آسمان خراش های عظیم تری كه به آسمان سركشیده، گل و گیاه را و فضای سبز را جانشین بخشهای ویران شده جنگلها و باغها كردند و به یاری آنان گلستانهای تكه تكه شده جمع آؤری شد و هر تكه در گلدان و گلدانهایی جای گرفت و به آپارتمانها برده شد تا چون همیشه گل و گیاه و انسان به هم برسند و در برابر سنگ و سیمان و آهن تنها نمانند و این نیاز انسان شهرنشین برای بازگرداندن طبیعت سبز به محیط زندگی است، آن طبیعت سبزی كه بر اثر گسترش سطوح سخت و خشك شهرها و بزرگراهها و نفوذ تمدن در مناظر آن از میان رفته است.

من در پارك جمشیدیه از 28 تیرماه مشغول كار شدم و به دلیل علاقه زیاد تا 28 شهوریور ماه مشغول به كار بودم. در واقع بیشتر كار ما متمركز به گلهای آپارتمانی، تكثیر گلها، مبارزه با آفات و بیماریهای آنها بود. و همچنین در پشت گلخانه زمین چمن و مبارزه با آفات آن و نحوة انتقال گلهای آپارتمانی را به سطح پارك و سرگل زنی – جعبه سازی – مبارزه با آفات و بیماریهای درختان گلابی – سیب را مورد بررسی قرار دادیم. امید است كه با كمك شما استاد عزیز بتوانم مدارك خوبی ارائه دهم.

بنام هستی بخش یكتا

تاریخچه پارك:

احداث پارك جمشیدیه به همت سازمان و با كوشش مسئولین امر در سال 1356 انجام شد و در سال 1359 به علت نظامی شدن منطقه درب این پارك بسته شد.

این پارك باغی متعلق به جمشیدیه دولو بوده است كه تصمیم بر آن داشت كه در این باغ خانه سالمندان احداث نماید ولیكن توسط دفتر شهربانو (فرح پهلوی سابق) این باغ مصادره شد و دستور ساختن پارك صادر شد و طراحی این پارك نیز توسط مهندسین، حضرتی و برقه ای و عراقی انجام شد.

این پارك تحت پوشش شهرداری منطقه 1 و ناحیة 4 است و مساحت 2m69000 نوع خندق استفاده شده از اراضی پارك (خالصه خریداری، واگذاری، تفرج) كه تصرفی است.

محل كارآموزی: پارك جمشیدیه تحت پوشش ناحیة 4 زمان بهره برداری 1359

-         نحوه آبیاری پارك: به صورت بارانی – نهری

-         وضعیت كفپوش خیابانهای پارك به صورت سنگفرش

-         وضعیت روشنایی پارك: پروژكتور – پایه چراغn150 – تعداد شعله 120

-         مساحت پارك 6900 2m             - چمنكاری 200 2m

-         گلكاری 2500 2m                 - معابر 2300 2m

-         زمین بازی كودكان 70 2m             - درختكاری 66200 2m

-         مساحت استخر 650 2m             - ساختمانهای‌اداری250 2m

-         رستوران 7 2m              - بوفه 9 2m

-         نوع حفاظ: نرده ای فلزی             - آبخوری 5 عدد سنگی

-         سطل زباله 60 عدد سنگی          - قفس پرنده دارد

-  تلفن عمومی: یك ععدد جلوی درب شرق   - تعداد درب: سه درب ماشین رو به شرق

(م- آزاده- 1370 اطلاعات چارت پارك)  یك عدد درب كوچك

سرویس بهداشتی: سه دستگاه           شیوة طراحی پارك: سنگی

مركز ورزشی دارد                نیمكت 20 عدد چوبی – 8 عدد آلاچیق

مراكز فروش فرهنگی شامل نگارستان، آمفی تأتر

نمایشگاه یا پاركینگ ندارد

گلخانه و تولیدات گیاهی دارد

سیستم پخش صوت دارد (م- آزاده- 1370 اطلاعات چارت پارك)

پارك جمشیدیه در محدودة شمال تهران واقع در خیابان شهید باهنر اتست مساحت آن حدود 2m6900 است و در سال 1356 احداث شد و در سال 1359 مورد بهره برداری قرار گرفت. قفس پرندگان و بركه و آلاچیق و خلوتگاه و دریاچه و بازی شطرنج قرار دارد. در غرب پارك رستوران و استخر و دفتر پارك و سرویس های عمومی قرار دارد. در شرق پارك آب نما، زمین بازی قائم كودكان – گلخانه – آبخوری سنگی می باشد – در جنوب پارك موتور برق، آب نما شوفاژخانه (3 دستگاه یكی مربوط به دفتر پارك و یكی مال رستوران و دیگری برای گلخانه است.

این پارك وسیع و زیبا از شمال به كوه ختم می شود و دارای آب و هوای بسیار خنك و تمیزی است مورد توجه عموم مردم خصوصاً ورزشكاران و هنردوستان می باشد.

موقعیت جغرافیایی:

از شمال به كوه كلكچال ختم شده، از سمت جنوب به منظریه ختم شده. از غرب به جاده كلكچال ختم شده از شرق به خ جمشیدیه

طرح و توسعه: شروع 1376             5000 2m

به طور كلی اثرات پاركها از جنبه های مختلف زیباسازی و تفریحی و بهداشتی و اثر مستقیم آنها در سلامتی جهانی، رفع خستگی روحی و جسمی غیرقابل انكار است پاركها و فضای سبز تنها وسیله كاهعش درجه حرارت و بهبود آب و هوا در شهرها به شمار می آیند و اهمیت پاركها در محیط شهری را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

1- پاركها به عنوان عنصر اساسی و مهم و شكل دهندة شهرها هستند

2- آب و هوای شهر خصوصاً (مناطق اطراف پارك) را بهبود می بخشد

3- پاركها بسیاری از نیازهای انسانی اعم از جسمی و روحی را كه عامل شهرنشینی به طور گسترده ای آنرا محدود كرده است جبران می نماید

4- پاركها در سلامتی و بهداشتی محیط زیست نقش عمده ای را به عهده دارند

5- پاركها همراه با سایر مراكز خدماتی موجود در پارك، نظیر كتابخانه، زمین ورزشی و استخر و ... از مراكز تفریحگاهی، و عمومی مردم می باشند.

بنابراین از نظر اهمیت ویژه و نقش و ارزش پاركها در شهرها سازمان پاركها سعی نموده است خصوصیات و مشخصات پاركها شهرهای تهران (شناسنامه پارك) اصولاً برای عموم كه از ذهن می گذرد معلوم باشند. برای جبران كمبودها و توسعه و حفاظت پاركها كه نقش ویژه ای برای كشور ما ایران عزیز دارد باشد.


مشكلات:

1- یكی از مشكلات عمدة پارك كمبود آب می باشد كه فاقد لوله كشی است (لوله كشی آب شهر) آب آن از چاه تأمین شده است. و در آبیاری درختان و درختچه ها مشكلاتی ایجاد می شود و با وجود داشتن آب نماها زیبا را به سبك خوبی طراحی شده اند و به علت كمبود آب و آب نما خالی و بدون آب باقی می گذارند.

2- در مورد پرسنل و نیروهای انسانی، باغبانهای متخصص كم هستند و جوابگوی پارك نمی باشند و این مسئله از وضعیت پارك كاملاً مشخص است.

3- نحوة خروج زباله نیز با مشكلات زیادی همراه است و با تلفن های مكرر (زباله هایی كه با فرقون از سطح پارك خارج می شود توسط ماشین شهرداری جمع می شود.

4- پاركها برای استفاده عموم مردم می باشند و پارك جمشیدیه با توجه به وسعت و آب و هوای بسیار مناسب و فضای سبز و گونه های گیاهی موجود در آن و نظر به اینكه در مجاورت كوه كلك چال می باشد مورد توجه هنرمندان، ورزشكاران و كلیه اقشار از كودكان و جوانان و افراد مسن می باشد ولی درب این پارك از سال 1359 بسته شده است و بلا استفاده می باشد. و خوب است اقدامات لازم از جانب مسئولین برای باز شدن پارك به عمل آید. (م- آزاده- 1370 اطلاعات چارت زمانی پارك)

«پیشنهادات»

1- نظارت دقیق مسئوولین پاركها بر بازسازی پارك و طرح پیمان كاران، به نحویكه سریعاً انجام گیرد و پارك برای استفاده عموم باز شود.

2- ایجاد و افزایش وسایل سرگرمی كودكان و اختصاص دادن زمین برای فعالیتهای ورزشی

3- ایجاد پاركینگ

4- علائم راهنمایی برای قسمتهای مختلف پارك

5- چمنكاری كردن قسمتهایی از پارك همراه با توسعه گلكاری

6- با توجه به موقعیت پارك از نظر منطقه و آب و هوا وسعت آن، ایجاد باغ وحش و افزایش و تنوع پرندگان.

7- نگهداری گونه های متنوع به تعداد  بیشتر در گلخانه كه از وسعت نسبتاً خوبی برخوردار است

8- احداث بوفه پارك

9- نگهداری از گیاهان آبزی و جانوران آبزی (با توجه به داشتن بركه و ... دریاچه)

10-  حفظ و نگهداری و مراقبت پاركها توسط مردم كه یكی از مهمترین مسائل می باشد (و تبلیغات در این زمینه از طریق رسانه هیا گروهی و جزوه و كاتالوگ به صورت ساده.

مراكز فرهنگی:

در پارك جمشیدیه مراكز فرهنگی و ارشادی، كتابخانه است ولی به علت بسته بودن پارك كتابخانه تعطیل است.

منابع درآمد پارك:

این پارك منبع درآمد از قبیل قایقرانی و فروشگاه گل و بوفه و فروشگاه ماهی و جانوران آبزی و سایر موارد وجود ندارد و تنها رستورانی را دارد كه به علت بسته بودن پارك فعالیتی ندارد.

وضعیت روشنایی:

روشنایی پارك از كنتور برق شهر تأمین می شود و دارای 150 عدد چراغ پایه بلند (حبابدار) در قسمتهای مختلف پارك است.

پایه چراغ كوتاه – چراغ آب نما

پروژكتور – چراغ چینی – فانوس و نورافكن

سایر وسایل:

پارك فاقد دستگاه صوتی و بلندگو بی سیم است.

در قسمت شمال پارك 3 قفس پرنده است كه حدود 80 كبوتر و 1 مرغ عشق دارد.

البته پرنده های مختلفی از قناری، بلبل، كلاغ در محوطه پارك پراكنده است.

در قسمت شمال پارك آمفی تأتر به مساحت 2m700 كه 600 صندلی دارد و سِن، آمفی تأتر به وسعت 2m95 می باشد.

1       مجسمة «مشت آب» در قسمت غرب پارك مجاور درب كوچك قرار گرفته است.

2 مجسمة سنگی صورت یكی به شكل مكعب نستطیل كه در 4 وجه آن 4 صورت نقش بسته است یكی به شكل مخروط می باشد

1 مجسمه به «شكل مكعب مربع» از یك رأس آن بر سكو قرار دارد

منابع آب:

1- منبع هوایی

2- لوله كشی آب شهر

3- چاه: سه حلقه چاه آب در پارك جمشیدیه وجود دارد جهت شرب و آبیاری درختان و درختچه های زینتی استفاده شده است

4- قنات: یك حلقة در سمت شرق و یك حلقه در سمت جنوب و دیگری در سمت غرب پارك است

5- رودخانه

6- كانال

7- فاضلاب

8- دریاچه 1 دریاچه به وسعت 2m700 در شمال پارك جمشیدیه می باشد

لازم به تذكر است كه قبلاً قوهایی كه در دریاچه شنا می كردند بعد از بسته شدن پارك به باغ وحش انتقال یافتند.

9- استخر

10-        حوض

11-        بركه در شمال پارك بركه ای به وسعت 2m120 موجود است

12-  آب نما 4 آب نما در جنوب شرق به وسعت 2m100 و 2m50 و 1 آب نما به مساحت 2m80 برای آبیاری در هفته h12 از آب كلك چال استفاده می شود بدین ترتیب كه آب از كلكچال (از شمال شرق پارك می باشند)

در هفته h12 از آب كلك چال استفاده شده.

آبیاری: 1- نیمی از آبیاری به صورت (شلنگی) انجام شده

2- نیمی دیگر از آبیاری: آب از چاه پمپاژ شده و در محوطه توسط فواره پخش می گردد. (از طریق لوله كشی داخل پارك)

سرویس و تجهیزات رفاهی و بهداشتی

رستوران: 1 رستوران به مساحت 2m700 در حال حاضر بسته است و تعمیر می شود.

آبخوری: 4 مورد آبخوری سنگی (2 عدد در جنوب و 12 عدد در غرب و 1 عدد در شمال شرق می باشد)

نیمكت: 20 عدد نیمكت چوبی دارد

جای زباله: 60 عدد جای زبالة سنگی با دربب فلزی دارد.

توالت دستشویی: 30 دستگاه (شامل 25 توالت زنانه و مردانه است) 1 دستگاه در جنوب 1 دستگاه در غرب 1 دستگاه در شرق است

سرویس خدماتی:

دفتر پارك شامل 1 باب اطاق بزرگ به سمت 2m100 و زیرزمینی كه 2 باب اطاق یكی مربوط به باغبان و كمك باغبان و اطاق دیگر مربوط به نگهبان است و هم چنین 1 هال 1 دستشویی و 1 باب آشپزخانه نیز دارد.

امكانات تفریحی كودكان:

زمین بازی كودكان, وسعت حدود 2m70 است كه شامل 1 زیرزمینی است به وسعت 2m30 و فاقد وسایل بازی است.

زیر دریاچه در قسمت شمال نیز یك زمین بازی شطرنج قرار دارد (وسعت 2m50) و قبلاً مهره های چوبی شطرنج بسیار بزرگ داشت كه بازی می كردند و در سراسر این زمین بازی شطرنج دایره ای شكل است نیز نهر آب است كه برای زیبائی زمین است.

1- زمین والیبال

2- زمین فوتبال

3- زمین تنیس

4- زمین بسكتبال

امكانات و خدمات شهری همجوار

در قسمت شمال پارك: كوه قرار دارد

در قسمت جنوب پارك: خانه مسكونی است (باغ و خانه جمشید درلو)

در قسمت شرق پارك: اداره كل منظریه

در قسمت غرب: خانه مسكونی است

خطوط اتوبوسرانی: خط شمارة 104 از تجریش به جماران

نكات و موارد دیگر:

وضعیت لوله كشی گاز: داخل پارك لوله كشی گاز است و دفتر پارك و گلخانه شوفاژ دارند.

  • محوطه پارك و اطراف آن فاقد نمایشگاه عمومی و پاركینگ است و مجسمه تا پایه پرچم دارد.
  • پارك فاقد تلفن عمومی است ولی در نزدیكی منطقه یك كیوسك تلفن عمومی است.

در وسط پارك (رو به شمال) خلوتگاهی وجود دارد به مساحت 2m400 قرار دارد.

نقشه و مشخصات پارك:

1- نوع حصار یا حفاظ:

از طرف شمال حصاری ندارد و به كوه ختم میشود. (كوه كلكچال)

از جنوب حصار نرده ای و فلزی به ارتفاع m5/1 دارد.

از غرب  حصار نرده ای و فلزی به ارتفاع m5/1 دارد.

از شرق در قسمت زیرین به ارتفاع m1 دیوار سنگی و قسمت بالای آن یك تكه نرده و یك تكه ایرانیت به ارتفاع m1 است.

وضعیت خیابانهای پارك به صورت سنگی است

پیاده رو و خیابانهای پارك همه سنگی است و راههای توی مسیر در بین درختان بتونها 5 ضلعی به قطر cm40 قرار گرفته و در قسمتهای وسط پارك نیز 8 آلاچیق چوبی قرار دارد.

به مساحت 2m50 (م- آزاده- 1370- اطلاعات چارت زمانی پارك)

گلكاری و چمن كاری:

مساحت پیاده روها 2m2300 و مساحت گلكاری 2m2500 ولی فاقد چمن مشخص و زمین چمنكاری شده است. درختچه ها و بوته های زیستی دائمی و چند ساله شامل رز و هفت رنگ و نسترن و شمشاد و ترون و به ژاپنی و … است.

درختچه ها و بوته های زینتی غیردائمی و 1 ساله شامل نشاء های فصلی و اطلسی و بنفشه و میناحسنی و جعفری است.

از ساختمانها و تأسیسات فضای سبز پارك كلخانه در قسمت شرق پارك قرار گرفته است و به وسعت 2m200 كه حدود 200000 تا قلمه دارد. كه من در این بخش بودم (م- آزاده – 1370 – اطلاعات چترت زمانی پارك)

كل فضای پارك

وضعیت پرسنلی نیروی انسانی:

پشت گلخانه 3 اطاق دارد كه مربوط به كارگران و مقاطعه كاران است.

نگهبان 8 نفر متوسط سن 40 سال و بی سواد.

سه باغبان 1 نفر 56 سال با سواد (در حد سیكل) لازم به تذكر است كه سرباغبان مدیریت پارك را به عهده دارد.

باغبان 2 نفر     متوسط سن 40 سال بی سواد

كمك باغبان 1 نفر 42 سال بی سواد

نظافتچی 2 تفر 30 سال بی سواد

كارگر 21 نفر (كارگران روزمزد و در آوردن كود و نظافت و آبیاری و متوسط سن 30 سال و بی سواد)

مجموعاً 35 نفر

كارهایی كه قرار است در باغ سنگی (توسعه پارك جمشیدیه) انجام پذیرد.

1- نواره های سنگی شمال آمفی تأتر

2-  آبشار مسیر شمال و روی آمفی تأتر

3- جوی آب با نقش مار در مسیر

4- جوی آب با تركیب سنگ و صخره های موجود

5- آب سرسره روی سنگ های شیبدار

6- مسیر آب چشمه در بالای سنگهای موجود

7- چشمه اشك در لابلای سنگهای بزرگ موجود

8- گذرگاه تنگ از بین دو سنگ جدا شده

9- آبشار صخره ها

10-        راه سنگی كم شیب

11-        آبشار  سنگهای پرچین

12-        دره نمایشگاه گیاهان كوهستان

13-        گذرگاه صعود با طناب

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

برچسب ها : تاریخچه پارک , موقعیت جغرافیایی , سرویس و تجهیزات رفاهی و بهداشتی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر